Meny

Villkor intresseanmälan – konstuppdrag & konstkonsult

Vad innebär min anmälan?

För att anmäla intresse för offentliga gestaltningsuppdrag ska du vara yrkesverksam konstnär. Genom att registrera bilder, kontaktuppgifter, C.V. med mera i vårt digitala konstnärsarkiv skapas en profilsida för dig. Med hjälp av den kan vi presentera ditt konstnärskap och material för projektledare och andra beställare av gestaltningsuppdrag i offentlig miljö. Innehållet i arkivet är endast tillgängligt för personal på Göteborg Konst, Göteborgs Stads Kulturförvaltning.

Vill du anmäla ditt intresse för uppdrag som konstkonsult? Som konstkonsult ska du ha förmågan att driva projekt i ett sammanhang med byggande bolag, förvaltningar och brukarperspektiv m.fl. Du ska vara kommunikativ och ha djup förståelse för konstnärliga processer i offentliga uppdrag. Fyll i uppgifter om de projekt där du varit inblandad, ladda upp bilder och beskrivningar med mera. Den information du lämnar hjälper oss förstå i vilka projekt du kan fungera. Vi söker i första hand efter personer med erfarenhet som konstkonsult. Har du annan relevant erfarenhet i liknande processer kan du beskriva dem.

Information om hur dina uppgifter används enligt Personuppgiftslagen (PUL)

I konstnärsarkivet registrerar vi uppgifter som namn, adress, telefonnummer, e-postadress, hemsides-adresser och C.V. Dessa används endast i vårt interna arbete samt för att vi ska komma i kontakt med dig som konstnär inför ett uppdrag. Personuppgifterna behandlas endast internt av Göteborg Konst och sprids inte till tredje part. Vi kommer också att löpande skicka ut information till den e-postadress du angett.
Göteborg Konst, Göteborgs Stads Kulturförvaltning är en offentlig förvaltning och lyder under offentlighetsprincipen. Detta betyder att när du som konstnär blivit utvald för ett konstuppdrag är de handlingarna offentliga. Undantag gäller skyddade uppgifter såsom hemlig adress, telefon etc.

Vilka villkor och regler gäller om jag lägger upp en profil?

I konstnärsarkivet kan du skapa din egen profilsida där du lägger upp din portfolio (bild/film på dina verk), cv och kontaktuppgifter. Genom att lägga upp din profil accepterar du dessa användarvillkor och de regler som finns. Om du inte accepterar villkoren kan du inte lägga upp din profil. Reglerna kan komma att uppdateras och ändras.
Upphovsrätten till de bilder och filmer som finns på din profilsida tillhör dig och får endast användas i Göteborg Konsts interna arbete. Göteborg Konst äger inte rätten att vidareförmedla eller på annat sätt upplåta materialet till tredje part utan ditt medgivande.
Allt material som publicerats i konstnärsarkivet ska vara förenliga med svensk lagstiftning. Göteborg Konst har rätt att varna och ta bort de användare som inte respekterar dessa användarregler. Tänk på att du själv är ansvarig för det du gör tillgängligt. Materialet i konstnärsarkivet förhandsgranskas inte. Göteborg Konst övervakar innehållet i arkivet och har rätt att ta bort profiler/konton som innehåller brottsligt material.

Vad är F-skatt?

För att du som konstnär ska få konstuppdrag inom Göteborgs Stad måste du ha F-skattsedel.
F-skattsedel innebär att du fakturerar oss och ansvarar då själv för att betala skatt och sociala avgifter. Du kan ha F-skattsedel även om du har en anställning, det kallas då FA-skatt. Läs mer om F-skatt på Skatteverkets hemsida.

OBS! Du fåra bara ladda upp filmer/bilder där du själv varit involverad i produktionen.